NIEUWS

 

170909 RH
13e Lions Golfdag geslaagd in haar missie.

Met dank aan de vele sponsors en de golfers: 25.000 EURO voor de 4WD Jeep in Gorkha, Nepal.
Door de bijdrages van vele sponsoren en gewaardeerde golfers (96 deelnemers) die voorbij gingen aan de slechte weersvoorspellingen, is het beoogde doel gehaald. Een totaal bedrag van € 25.000.
Golfbaan Bleijenbeek in Afferden was weer een gezellig en sportief decor voor onze mooie golfdag. De menvereniging, RR club en het visserskoor waren wederom van de partij om invulling te geven aan de uniek sfeer van deze golfdag. Regionale restaurateurs, wijnimporteur en toeleveranciers gaven hun immateriele sympathieke medewerking.
De Bond van Ouderen, ditmaal regio Boxmeer, hadden een geweldig uitstapje met het door onze club aangeboden parallel programma. Een "We serve" invulling in onze regio. Ze deden spontaan bijna € 500 in de vrijwillige
Lions-collecte bus voor het goede doel.
Remco, een medewerker van Hotel Riche, wist in zijn eentje ook bijna € 500 op te halen om "tegen betaling" voor een perfecte lange afslag op hole 15 zorg te dragen (voor golf-insiders, hij heeft dan ook een handicap van 4.8).
Zo mochten wij aan het begin van de afterparty een cheque van € 25.000 overhandigen aan Eye Care Foundation voor de aankoop van een 4WD JEEP voor het Surgical Eye Centre in Gorkha.
Onze 30 leden tellende club kijkt met trots terug op deze dag en willen eenieder bedanken die zijn en/of haar bijdrage hieraan geleverd heeft.
En....u kunt zich nu al aanmelden als geinteresseerde voor onze 14e golfdag vrijdag 7 september 2018: golfdag@lionsnet.nl
 Op foto vlnr: Thijs van Praag (bestuursvoorzitter), Tessa Wortman, Maaike van Veen; allen van Eye Care Foundation en Gerard Muskens, Rob Honings (voorzitter golfcommissie) en Theo Smits (president): allen van Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg.170702 RH
Sportieve en gezellige bestuurswisseling op de Lions familiedag in Gennep.

Scheidend president Erwin Ruedisueli gaf tijdens de familiedag de hamer over aan Theo Smits, de nieuwe president fiscal year 2017-2018 van de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg.
Tijdens een sportieve en gezellige familiedag zondag 2 juli, op de Niers en bij de scheidend president thuis, vond de bestuurswisseling plaats temidden van vrijwel alle Lionsleden met hun gezin. Alle attributen bij een presidentschap behorend fiscal year werden hierbij overgedragen. 
Bestuur 2017-2018:
President:              Theo Smits
Secretaris:             Henri van Gemert
Penningmeester:    Jan Verheijen


   

 

 

 

 

 

 


170621 RH
Lions overhandigen DogSim NG, ontwikkeld door Dogs for Care, aan Visio Nijmegen.

 


De door Anita en Peter Lasaroms (Dogs for Care) ontwikkelde nieuwe DogSim werd dinsdag 20 juni jl. aangeboden aan Koninklijke Visio Nijmegen, expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen .
 
Dogs for Care                        

Deze geavanceerde DogSim NG (hond simulator) is door Peter en Anita Lasaroms van Dogs for Care ontwikkeld, als hulpmiddel bij training van personen met een visuele beperking. De therapeut kan de visueel beperkte persoon middels de DogSim aanleren hoe om te gaan met een blinde geleide hond.
Andere toepassingen worden nog doorontwikkeld.
De aanwezige medewerkers van Visio waren dol enthousiast over dit nieuwe geavanceerde hulpmiddel.

De Lionsclub heeft deze gift financieel ( €2.500) mogelijk gemaakt in het kader van hun “We Serve” gedachte.
In totaal worden er 6 DogSim NG aan Visio verstrekt.

Persbericht: PDF


Peter Lasaroms (Dogs for Care) geeft nadere uitleg over de nieuwe DogSim NG

Peter en Anita Lasaroms demonstreren de toepassing van de DogSim NG. Anita als de client met een visuele beperking en Peter als de therapeut, die middels de DogSim NG de nodige aanwijzingen kan geven ter simulatie van de geleide hond.


Peter Lasaroms (Dogs for Care) met de oude DogSim op wieltjes en li. Linda Haasjes (locatiemanager Visio Nijmegen) met de nieuwe door Lionsclub geschonken DogSim NG.
Foto's: ©Lions, Rob Honings

160316 RH
Lions en NL Doet zaterdag 12 maart 2016.

12 maart 2016 Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg in Ottersum voor NL-Doet.
Ca. 15 leden van onze club waren om 8.45 uur op locatie.
Voor werkoverleg met........limburgse vlaai en koffie.

Na een korte instructie van Diederik (Hol), onze tuinman en Jan (Verheijen) onze werkvoorbereider gingen we vol goede moed aan de slag. Diederik had zijn hele uitrusting meegenomen met een aanhangwagen vol zwarte grond.
Onder perfecte weersomstandigheden werden de handen letterlijk uit de mouwen gestoken.
Tom (Wienhofen), electricien en Martijn (Geurts), bouwmaterialen hadden ook voor het nodige materiaal en materieel gezorgd.

Willy van Casteren (www.knoest.eu) hielp met z'n kettingzaag een handje mee om een "rotte" boom om te leggen.
Zie hieronder een foto impressie.

Tegen het einde van de middag konden we voldaan terugkijken op onze verrichte prestaties.
Menigeen zal de volgende dag/dagen nog teruggedacht hebben aan deze We Serve inspanning. Of natuurlijk fysiek deze gevoeld hebben.
Prima staaltje teamwork van een gemeleerd gezelschap.


160308 RH

Lions en NL Doet zaterdag 12 maart 2016.

12 maart 2016 Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg in Ottersum voor NL-Doet.
De handen uit de mouwen voor gezinshuis De Eekhoorn uit Bergen.

Het "woonhuis" bij de Old Inn in Ottersum is sinds kort hun 2e locatie.  In het woonhuis wonen 5 jongemannen in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar met een gedragsstoornis.
We gaan de "tuin" onder leiding van ons Lionslid Diederik Hol, bekend met deze materie, eens flink aanpakken.
Er zijn 3 klussen te klaren: 50 m2 stoep leggen, afdak dicht maken om het als rookruimte te gebruiken en de tuin opknappen.

Link naar:
http://www.gezinshuisdeeekhoorn.com/

                                Vrijdag 11 september 2015:
           
         V
oor de 11e keer de mooiste Lions Golfdag van Nederland !
 
                          NL DOET

                    

Tijdens de nationale dag NL DOET hebben de leden van onze Lionsclub zich ingezet
voor de aanleg van de tuin,
en tevens geholpen met diverse verbouwingen van de
woonzorgboerderij De Haartse Hoeve in Beugen
.

22 maart 2014    
          
   


Login leden