Geslaagde golfdag 2022

Vrijdag 16 september 2022

Lionsclub Land van Cuijk en N.Limburg organiseerde al weer voor de 17e (!) keer met veel succes op 7 september hun jaarlijkse golfdag op Landgoed Blijenbeek te Afferden. (L).

Vele jaren heeft de Lionsclub Land van Cuijk en N.Limburg hierdoor succesvolle en dankbare grote internationale projecten kunnen realiseren, zoals oogklinieken in Nepal en Laos, een weeshuis inBenin, een verloskundige kliniek in Malawi of het WatSan Project in Bangladesh. Dit uiteraard naast vele lokale projecten.

Dit jaar waren er vier doelen, de Orange Babies, Peuple du Monde,en vooral twee doelen betreffende de opvang en verzorging vandoor de oorlog getroffen Oekraïners, via de Lionsclub in Moldavië en de organisatie van Open Door Oekraïne. Deze laatste organisatie was vandaag vertegenwoordigd door Robert Serry, oud- ambassadeurs voor Nederland in Oekraïne.

Een groep lokaal gehuisveste Oekraïnse vluchtelingen waren voordeze dag uitgenodigd en daarvoor was er een speciaal programma, middels muziek, koffie met gebak, een tocht per koets of een Rolls Royce.

De golfers zelf werden overigens ook ruimhartig verzorgd. Na telkens drie holes stond er een hapje en drankje voor hen klaar. Deze formule verklaard waarschijnlijk ook het terugkerend succes van deze golfdag. Ieder jaar groeit het aantal aanmeldingen. Ook andere Lionsclubs zijn hierbij vaak present.

De totaal opbrengst van deze dag bedroeg maar liefst 32.500 euro. Dit werd verdeeld over de vier projecten.

Terug naar nieuwsoverzicht